Cumberlandtaart

Afkomstig uit: Engeland

Toegevoegd door Henk op 2007-05-23 22:07:29

Cumberlandtaart

Aantal personen: 6-8
Bereidingstijd bedraagt ongeveer: 90minuten

IngrediŽnten:

260 gram bloem
100 gram harde margarine of boter
40 gram plantevet
zout
100 gram gewassen rozijnen
8 eetlepels rum of water met rumaroma
3 middelgrote,zachtkokende appels
30 gram gesnipperde sukade
70 gram witte basterdsuiker
80 gram zachte margarine
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 theelepel gemalen kaneel
mespuntje gemalen nootmuskaat
3 eetlepels koffiemelk

Benodigdheden:

appelboor,boterkoekvorm middellijn 20-22 cm,oven 200 graden of gasstand 4

Bereiding:

240 gram bloem in een kom,de margarine,planteveten het zout in een kom.Verdeel de margarine en het vet met 2 messen in kleine stukken.
Voeg,al roerende met een mes,een paar eetlepels water toe tot het mengsel een geheel gaat vormen.
Kneed daaar dan vlug een gelijkmatig deeg van.Zet het deeg afgedekt in de koelkast.Overgiet de rozijnen met de rum.
Was,droog,boor en schil de appels,snijd ze in 4 stukken en maak er dunne plakjes van.Doe deze in een kom met rozijnen,de sukade,70 gram zachte margarine,de basterdsuiker,de kaneel en de nootmuskaat.
Bestrijk de vorm met de rest van de margarine,strooi er bloem in en verwijder overtollige bloem door de vorm even om te draaien.Schuif het rooster in het midden van de over. en verwarm deze voor.Bestrooi een koud glad oppervlak met d rest van de bloem en rol daarop de helft van het deeg uit tot een lap die rondom 21/2 cm groter is dan de bodem van de vorm.
Druk de deeglap in de vorm en zet deze in de koelkast.Rol van het overgebleven deeg een tweede lap die even groot is als de eerste.Roer de deegvulling nog eens goed door en schep deze in de vorm.Leg de deeglap over de vulling en druk die met een vork stevig op de onderste deeglap vast.
Roer de suiker door de koffiemelk.Bestrijk hiermee het deeg.Zet de vormin de oven tot het deeg gaar en mooi van kleur is.
Neem het gebak na even bekoelen uit de vorm en dien de taart warm op.

Extra info: