Ujhazisoep

Afkomstig uit: Hongarije

Toegevoegd door hans op 2007-05-28 12:17:24

soep met kip en rundvlees

Aantal personen: 8-1
Bereidingstijd bedraagt ongeveer: 180minuten

IngrediŽnten:

1 soepkip
1/2 kg runderpoelet
wat kalfsbeentjes
rundermergpijp
3 1/2 liter water
3/4 kg groenten die de tijd van het jaar oplevert (bonen,doperwten,bloemkool,tomaten,spitskool en 1 groene paprika)
2 eetlepels gehakte bieslook
2 eetlepels gehakte peterselie
zout.
100 gr.vermicelli

Benodigdheden:

Bereiding:

Breng de gewassen kip met het poelet en soepbeentjes met zout langzaam aan de kook.Maak de groenten schoon en verdeel ze,zo nodig,in kleine stukjes.Voeg de groenten,nadat het vlees ca 2 uur heel zachtjes heeft gekookt,aan de bouillon toe en laat alles tezamen nu nog ongeveer 1 uur koken.( het zaad van de paprika verwijderen)
Zeef de soep,ontvet deze en kook er de vermicelli in gaar.Laat een gedeelte van de groenten in de soep warm worden.Gebruik de mooie stukjes vlees van de kip voor de soep en voeg er de fijngehakte bieslook en peterselie aan toe.

Extra info: