Pappardelle met kip

Afkomstig uit: ItaliŽ

Toegevoegd door jip op 2007-11-20 19:55:08

Pasta met Kip

Aantal personen: 4
Bereidingstijd bedraagt ongeveer: 10-15minuten

IngrediŽnten:

4 kipfilets
zout
peper
3 el verse tijmblaadjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
200 ml olijfolie
1 citroen
1 ui, fijngesneden
1 blik gepelde tomaten
400 g verse pappardelle



Benodigdheden:

koekenpan,snijplank,pan

Bereiding:

Bestrooi de kipfilets met zout, peper, 1 1/2 el tijm, knoflook en 2 el olijfolie. Laat 10 minuten marineren.

Boen de schil van de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil, dus niet het (bittere) wit.

Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de ui 10 minuten zachtjes aan. Voeg de tomaten, citroenrasp en 1 1/2 el tijm toe. Laat de saus op middelhoog vuur 10 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een koekenpan en braad de kipfilets in 8Ė10 minuten gaar. Snijd de kip in dunne reepjes en meng deze door de saus.

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en meng door de saus. Garneer met extra tijmblaadjes.

Extra info:

Pappardelle, beter bekend als brede lintspaghetti.