Meat pie

Afkomstig uit: AustraliŽ

Toegevoegd door arie op 2008-09-23 19:42:37

In AustraliŽ is de pie een veel voorkomende en smakelijke hap.
Je eet ze als lunch gerecht, uit het vuistje met een pak iced coffee.
Maar een Pie is ook prima geschikt als component binnen de warme maaltijd.
Je kan een pie maken met wat je maar net in huis hebt, bijvoorbeeld goulash, champignon of kip. Alles waar je een dikke ragout-achtige saus van kan maken is geschikt.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd bedraagt ongeveer: 25minuten

IngrediŽnten:

Ronde oven vaste vorm van ongeveer 20 cm diameter.
1 vel bladerdeeg ontdooit
1 ui gesnipperd
* klein teentje knoflook naar smaak
klein blikje tomatenpuree
200 gram mais uit een blikje
6 stuks champignons gesneden
500 gram gehakt
1 eetlepel kerriepoeder
peper en zout
twee eetlepels jus poeder (maggi)
250 ml water
scheutje olie
1 ei

Benodigdheden:

oven schaal
oven
koekenpan

Bereiding:

Zet de oven aan op 200 graden
Doe de olie in een pan en fruit de ui, champignons en knoflook.
Bak nu het gehakt mee tot dit rul is.
Kerrie, tomatenpuree, juspoeder en water toevoegen.
De mais uitgelekt toevoegen en de saus op smaak maken met peper en zout.
Gehakt met saus in de vorm scheppen.
Vel bladerdeeg voorzichtig uit rollen met een deegroller en over de vorm leggen.
Plak de zijkanten rondom vast door het deeg tegen de buitenkant van de vorm te drukken.
Snijd een teveel aan deeg weg.
Met deze afsnijdsels kan je je pie als je zin hebt decoreren.
Steek een bloemetje of hartje uit het deeg en plak deze op je pie. Door een klein gaatje in het midden te maken voorkom je dat het deeg klef wordt omdat stoom tijdens het bakken onder het deeg uit kan ontsnappen.
Bestrijk het deeg met een beetje geklutst ei en bestrooi dit met een beetje zout.
Ze je pie in de oven en bak hem ongeveer 25 minuten (hangt van de oven af) tot het deeg mooi bruin en gaar is.

Extra info:

Eet je de pie als onderdeel van de warme maaltijd serveer er dan aardappelpuree of gebakken aardappeltjes bij en een beetje groenten naar keuzen (worteltjes of pompoen is in AustraliŽ de gewoonte) naar keuze.