Gegrilde zwaardvis zoals in Palermo

Afkomstig uit: ItaliŽ

Toegevoegd door arie op 2007-04-22 00:07:50

Gegrilde zwaardvis

Aantal personen: 2
Bereidingstijd bedraagt ongeveer: 60minuten

IngrediŽnten:

3 eetl olijfolie
2 zwaarvis steaks tenminste 2,5 cm dik
225 gr paneermeel
peper naar smaak
zout naar smaak
1 theel fijngesnipperde tuinkruiden
citroen/limoen partjes

Benodigdheden:

Bereiding:

Meng de tuinkruiden door de paneermeel. Wrijf de zwaardvis licht in met olijfolie en bestrooi deze met peper en zout naar smaak. Druk ťťn kant van de steaks licht in de paneermeel, dan vervolgens de andere kant. Zet dit in tenminste voor 1 uur in de koelkast.
Rooster vervolgens de steaks boven een houtkoolvuurtje voor een paar minuten, zodat de paneermeel lichtbruin wordt maar de steaks van binnen gaar maar sappig. Serveer met de citroen/limoen partjes

Extra info: