Westfriese hashee

Afkomstig uit: Nederland

Toegevoegd door alphonsb op 2007-03-06 21:40:25

Stoofgerecht van rundvlees en groenten.

Aantal personen: 3
Bereidingstijd bedraagt ongeveer: 75minuten

IngrediŽnten:

- 400 gr. sudderlappen of sukadelappen
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- boter
- zout
- peper
- nootmuskaat
- laurierblaadjes

Benodigdheden:

snelkookpan. (een juspan kan ook, maar dan is de bereidingstijd ruim 3 uur)

Bereiding:

Bestrooi het vlees met zout, peper en nootmuskaat en braadt het even aan in een ruime hoeveelheid boter. Blus het af met een scheut witte wijn of water en laat het gaar sudderen.
Ondertussen de winterwortel, de prei, de paprika, de ui en de courgette in grove, doch niet te dikke stukken snijden.
Het vlees uit de pan scheppen als deze gaar is. De gesneden groenten bij de nog hete jus voegen en enkele blaadjes laurier toevoegen.
Dit ongeveer 10 minuten laten sudderen. Ondertussen het vlees aan stukjes snijden, terug in de pan doen en het geheel nog een keer door elkaar roeren.
Voor het serveren de laurierblaadjes verwijderen.

Extra info:

In plaats van courgette is komkommer ook heel lekker.

Serveren met gekookte aardappelen.