Recepten uit Afrikaanse keuken

De keuken van Afrika bestaat veelal uit gezonde gerechten met ingrediŽnten als couscous, brood, rijst, yams, bakbananen, zoete aardappelen, okra en andere groenten. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is vlees niet altijd het hoofdbestanddeel van Afrikaanse recepten. Het is echter zo dat veel mensen bij de Afrikaanse keuken denken aan vreemde vleessoorten bereid in palmolie en met hete pepers.

Zuid-Afrikaanse biltong -   afkomstig uit: Afrika
Toegevoegd op: 2007-10-18 22:39:52
Biltong is Zuid-Afrikaans gedroogd vlees (rundvlees, struisvogel of wild). Biltong is een echte delicatesse voor veel Zuid-Afrikanen.
Vet: Gram - Eiwit: Gram - Koolhydraten: Gram - Energie: Gram
Kaapse snoek -   afkomstig uit: Afrika
Toegevoegd op: 2007-10-18 22:38:10
Snoek is een populaire vis die voornamelijk wordt gevangen aan de Kaapse kust. De vis wordt vaak gesmoord of gerookt gegeten.
Vet: Gram - Eiwit: Gram - Koolhydraten: Gram - Energie: Gram
Tomatengerecht met Eieren -   afkomstig uit: Afrika
Toegevoegd op: 2007-05-11 21:01:38
Tomatengerecht met Eieren
Vet: Gram - Eiwit: Gram - Koolhydraten: Gram - Energie: Gram
Kippensoep met Balletjes uit Constantine -   afkomstig uit: Afrika
Toegevoegd op: 2007-05-11 20:51:45
Kippensoep met Balletjes uit Constantine ...
Vet: Gram - Eiwit: Gram - Koolhydraten: Gram - Energie: Gram
Kip met Koriander -   afkomstig uit: Afrika
Toegevoegd op: 2007-05-11 20:44:50
Kip met Koriander
Vet: Gram - Eiwit: Gram - Koolhydraten: Gram - Energie: Gram
Kip met Gevulde Eieren -   afkomstig uit: Afrika
Toegevoegd op: 2007-05-11 20:39:55
Kip met Gevulde Eieren
Vet: Gram - Eiwit: Gram - Koolhydraten: Gram - Energie: Gram
Gevulde Tomaten -   afkomstig uit: Afrika
Toegevoegd op: 2007-05-11 20:30:01
Gevulde Tomaten
Vet: Gram - Eiwit: Gram - Koolhydraten: Gram - Energie: Gram
Gevulde Courgettes -   afkomstig uit: Afrika
Toegevoegd op: 2007-05-11 20:23:33
Gevulde Courgettes
Vet: Gram - Eiwit: Gram - Koolhydraten: Gram - Energie: GramRecepten Resultaat:    1234567891011  Volgende>>

Meer over de Afrikaanse keuken

Verschillende omstandigheden hebben hun invloeden op de Afrikaanse keuken. Om te beginnen zijn er drie verschillende godsdiensten die hun invloed hebben, de Islam, het Christendom en in bepaalde gebieden zijn sporen van het Jodendom terug te vinden. Verder hebben het warme klimaat en de slechte levensomstandigheden, in het overgrote deel van het land, ook hun invloed op de Afrikaanse recepten. Dit bij elkaar zorgt voor een arme keuken met veel stoofgerechten.

De Afrikaanse keuken in subcategorieŽn

Afrika is het grootste continent ter wereld. Zoín 30.244.050 vierkante kilometer aan eilanden en vaste land. Alles bij elkaar is dat ongeveer 20 procent van alle landoppervlakte op aarde. In totaal telt Afrika meer dan 800 miljoen mensen, wat ongeveer een zevende van de wereldbevolking is. Dit maakt het lastig om alle Afrikaanse recepten op een hoop te gooien, daarom verdelen we, als we het Midden-Oosten meerekenen, de onder in drie subcategorieŽn.

Sub Sahara Afrika: telt ongeveer 530 miljoen mensen. Het gebied strekt zich van de zuidgrens van de Sahara woestijn tot het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika, van West-Afrika tot Oost-Afrika. In de keuken van dit gedeelte van het continent vind u veelal zoete aardappelen, pindaís, bakbananen, sorghum, okra en andere groene groenten terug in de gerechten.

Noord-Afrika: De berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van Noord-Afrika tot het gebied veroverd werd door de Arabieren. Het opleidingsniveau is vrij laag, ongeveer 51 procent van de mensen is analfabeet. Noord-Afrika begint vanaf de zuidkant van de Sahara woestijn, en grenst eigenlijk aan Sub Sahara Afrika. De gerechten die in dit gebied bereid worden bestaan voornamelijk uit fruit, look, couscous, bulghur, schapenvlees en olijfolie.

Midden-Oosten: een gebied zonder echt duidelijke grenzen. Historisch en politiek gezien een deel van Afrika ook wel Afrika-Eurasia genoemd. De term Midden-Oosten is rond 1900 in Groot-BrittanniŽ ontstaan. Traditioneel gezien omvat het Midden-Oosten ook landen uit Zuidwest AziŽ en Noord-Afrika. De Islam en het Jodendom in iets mindere mate hebben de grootste invloed op de keuken in dit deel van het continent. Dit deel wordt ook wel de Arabische keuken genoemd. In dit gebied zult u veel citroen, rijst, yoghurt, kikkererwten en aubergines terug vinden in de gerechten.

Traditionele Afrikaanse recepten

We hebben een aantal recepten voor u geselecteerd die veel in de Afrikaanse keuken te vinden zijn. Een kleine selectie van Afrikaanse recepten kunt u hierboven terug vinden. Voor meer recepten verwijs ik u naar een van de volgende paginaís. Als u opzoek bent naar een echt traditioneel Afrikaans recept zou u absoluut eens Biltong (gedroogd rundvlees, struisvogel of wild) moeten proberen of Kaapse snoek (Een gerookte zeevis die uniek is voor de Kaap). Beide recepten vind u ook hierboven terug.

Wij stellen het op prijs als iemand zijn eigen recepten, op deze website wil delen met anderen.

Lid worden is gratis!!!

Receptenwereld.nl | Recepten | Toevoegen | Nieuws | Registreren | Zoeken | Links | Login